Over het Houtland & de Polders

© Regionale Landschappen

Situering Houtland en Polders

Het Regionaal Landschap Houtland & Polders strekt zich uit over de gemeenten Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Oudenburg, Torhout, Zedelgem, Zuienkerke.

Karakteristieke eigenschappen van onze regio

Houtland

Het Houtland is op vele plaatsen nog gezegend met mooie landschappen. Kenmerkend voor de streek zijn de dreven in dambordpatroon en de vele kasteelparken. Bovendien is het Houtland de meest bosrijke streek van onze provincie. Dat staat garant voor een bijzonder rijke natuur, waar het als fietser of wandelaar goed toeven is.

& Polders

Het Polderlandschap kenmerkt zich, als gevolg van een samenhangende geschiedenis tussen mens en natuur, door een mozaïek van kreekruggen en komgronden, gecompartimenteerd door oude dijken, geulen, kreken en kanalen, die op vandaag als natuurverbindingsstructuren het landschap kleur geven.                                                                               

Toeristisch recreatief

Het Landschapspark Bulskampveld is het bosrijkste gebied van West- en Oost-Vlaanderen. Het is maar liefst 90km² groot en dus dé bestemming bij uitstek voor een dagje ontspannen in het groen!

In het Bezoekers- en Natuurcentrum Bulskampveld vind je meer info over de streek. Het centrum organiseert ook tal van activiteiten voor alle doelgroepen.

Het Zwin Natuurpark is een interactief natuurbelevingspark voor het hele gezin. Ga op ontdekking in het natuurgebied of geniet van panoramische zichten vanop de uitkijktoren of het kijkcentrum.