Fietstocht Groene Gordel Brugge

Een 53 km lang fietspad, uitgewerkt tijdens het Landinrichtingsproject Groene Fietsgordel Brugge, verbindt heel wat groengebieden met elkaar. Sinds 2016 maakt deze route deel uit van het fietsnetwerk van Westtoer. Er is al heel wat gebeurd maar ook na afloop van dit inrichtingsproject, laat Regionaal Landschap Houtland & Polders dit niet los. Want er zijn nog veel kansen en die grijpen we aan.Terug naar overzicht
Delen

26 juni 2022, verslag van een zomerse fietstocht langs een deel van de Groene Gordel

Al fietsend verkenden 25 vertegenwoordigers van de betrokken gemeentes, het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) afgelopen woensdag een deel van de realisaties langs de Groene Fietsgordel rond Brugge. In de voormiddag passeerden ze onder andere de Wilgenbroeken en het Magdalenagoed in Sint-Michiels Brugge, de Lac van (en in) Loppem en het Rode Dopheidereservaat ten zuiden van Brugge. Een middagstop ter hoogte van het Ockerhout in Zedelgem, gaf de sportievelingen de kans om de nieuwe Romeins geïnspireerde picknickplaats te bewonderen. In de namiddag bracht de route de aanwezigen via de start van de kastelenroute in Snellegem naar Beisbroek waar nog heel wat bebossingen op de planning staan. Via de Meetkerkse Moeren ging de fietstocht verder naar de Speistraat waar er halt werd gehouden ter hoogte van de Blankenbergse vaart, die samen met het Lisseweegs vaartje instaat voor de bevloeiing van de ganse Oudlandpolder. Hiermee werd het westelijke deel van de fietsroute afgesloten.

Onderwerpen zoals watercaptatie, een gepast maaibeheer, betere ontsluiting en publieke toegankelijkheid… gingen de enthousiaste deelnemers daarbij niet uit de weg. Er zijn duidelijk nog heel wat mogelijkheden die we kunnen benutten.

En dat is waar wij als Regionaal Landschap op willen inzetten. Verdere uitbouw en verfraaiing van deze bijzondere fietsroute met het oog op een volledige integratie in ons mooie landschap.

De volledige route kan je overigens via westtoer ook bekomen.

© RLHP
© RLHP
© RLHP
© RLHP