De Landschapsdag komt er aan

De landschapsdag is dé doe-dag voor iedereen die aan de slag wil voor onze bomen van de toekomst.Terug naar overzicht
Delen

Een opleidingsdag vol infosessies en workshops over natuur- en landschapsbeheer: dat is de Landschapsdag. Op 22 oktober verzamelen we daarvoor in het provinciedomein van Tillegem. 

Het Regionaal landschap Houtland & Polders en de West-Vlaamse Bosgroepen slaan de handen in elkaar om mensen sterk op te leiden over natuurwaarden en het beheer ervan

Op de Landschapsdag zijn er workshops over bomen onderhoud, bloemenweides aanleggen, bijzondere zoogdieren in onze regio en nog veel meer. Deelnemers doen er kennis, maar vooral ook concrete vaardigheden op.

Ook voor kinderen is er een aangepast programma, want jong geleerd is oud gedaan. Ook de jongsten kunnen zo mee op ontdekking in het bos van Tillgem.

Als kers op de taart vieren we er de 20ste verjaardag van de Houtlandse bosgroep. We vieren er dus ook 20 jaar inzet voor meer en beter bos in het Brugse Ommeland.

Ben je geïnteresseerd in de natuur van het Houtland en de Polders? Ben je leergierig over de natuur en wil je de handen uit de mouwen steken? Wil je je steentje bijdragen maar weet je niet hoe? Dan is de Landschapsdag jouw op het lijf geschreven. Het programma bekijken en inschrijven doe je via landschapsdag.be

Alles over de Landschapsdag
© Regionale Landschappen