Najaarsacties

Hier vind je een overzicht van onze lopende najaarsacties.

Behaag je tuin

Samenaankoop streekeigen en autochtoon plantgoed 

Behaag je tuin is een jaarlijkse samenaankoop van bomen en struiken waarmee je jouw tuin kan verfraaien. Kiezen voor een tuin met streekeigen en autochtone bomen en struiken is echt genieten. Ook voor vogels, bijen, vlinders en kleinere zoogdieren zoals egeltjes. 

 

Wat kan je bestellen?

 

Praktisch

Bestellen:

Van 1 september tot 31 oktober 2022.

Afhalen:

  • vrijdag 9 december van 13 tot 16u
  • zaterdag 10 december van 10 tot 13u

>> Parking Tillegembos, Torhoutsesteenweg thv nr 432

Bestel je bomen en struiken op 'Behaag je tuin'
Goed geknot
© RLHP

Goed geknot

Voor houtmijnen en houtzoekers

Heb je knotbomen of houtkanten die moeten worden gekapt, maar kom je daar zelf niet toe? 

Of wil je zelf op pad om bomen van anderen te knotten?

Via het platform Goed Geknot brengen we houtzoekers en houtaanbieders met elkaar in contact. 

Registreer je snel.


© RLHP

Landschapsdag

Dé doe-dag voor iedereen die aan de slag wil voor de bomen van de toekomst

Een opleidingsdag met infosessies en workshops over natuur- en landschapsbeheer. Op 22 oktober 2022 verzamelen we daarvoor in het provinciedomein van Tillegem. 

Het Regionaal landschap Houtland & Polders en de West-Vlaamse Bosgroepen slaan de handen in elkaar om mensen sterk op te leiden over natuurwaarden en het beheer ervan

Op de Landschapsdag zijn er workshops over bomen onderhoud, bloemenweides aanleggen, bijzondere zoogdieren in onze regio en nog veel meer. Deelnemers doen er kennis, maar vooral ook concrete vaardigheden op.

Ook voor kinderen is er een aangepast programma, want jong geleerd is oud gedaan. Ook de jongsten kunnen mee op ontdekking in het bos van Tillegem.

Als kers op de taart vieren we er de 20ste verjaardag van de Houtlandse bosgroep. We vieren er dus ook 20 jaar inzet voor meer en beter bos in het Brugse Ommeland.

Ben je geïnteresseerd in de natuur van het Houtland en de Polders? Ben je leergierig over de natuur en wil je de handen uit de mouwen steken? Wil je je steentje bijdragen maar weet je niet hoe? Dan is de Landschapsdag iets voor jou. Het programma bekijken en inschrijven doe je via landschapsdag.be

Alles over de Landschapsdag