Luisterbossen in West-Vlaamse Provinciedomeinen (vanaf 1,5 km)

Een frisse neus halen, grote ogen opzetten, je oren spitsen... We begrijpen het, als je nu misschien even in het duister tast… Maar als je er oor naar hebt, kan je vanaf nu op een zintuigelijk wandelavontuur in verschillende provinciedomeinen in West-Vlaanderen (Tillegembos, Zeebos, Bulskampveld...)Delen

Op stap: podcastwandeling 'Luisterbossen'

De nieuwe audiowandelingen ‘Luisterbossen’ laten je de natuur ontdekken met al je zintuigen. In verschillende provinciedomeinen in West-Vlaanderen kan je met het hele gezin genieten van de prachtige, West-Vlaamse natuur. Stoere vleermuis Sono is begeleider van dienst, laat je verder kijken dan je neus lang is en prikkelt ook jouw andere zintuigen met leuke opdrachten. Download dan de erfgoed app en ga op stap.

Luisterwandeling in Tillegembos

Voor: gezinnen met jonge kinderen (5 - 10 jaar). Wat de wandeling uniek maakt: je kan ze ook doen met een visuele beperking. Let wel: de parkings zijn niet speciaal aangepast aan personen met een visuele beperking. Begeleiding blijft noodzakelijk. Het pad is niet rolstoeltoegankelijk.

Afstand: 1,5 km

Start: ter hoogte van de toegangsboog van het kasteel Tillegem. Parkeren kan ter hoogte van de  Tillegemstraat.

Hoe: download de Erfgoedapp. Zorg ervoor dat je GPS notificaties aanstaan en dat je batterij van je smartphone of tablet volledig is opgeladen.

  • Klik op het kompas
    • Via het zoekvenster (vergrootglas) zoek je naar 'Luisterbos'
    • Kies jouw favoriete locatie en activeer de route door op 'start tour' te klikken
  • Klik nu op de kaart: je ziet de route en de stops
    • De kaart wijst je de weg naar de volgende plek
    • Tijdens het wandelen, krijg je per stop een automatische pop-up (gps notificatie) die je kan openen om het verhaal te beluisteren. De stops zijn te herkennen aan de luisterpalen met een afbeelding van Sono en een nummer. Door dit nummerplaatje te scannen, kan je de opdracht beluisteren.

Andere luisterbossen in West-Vlaanderen

Goed nieuws! Er zijn nog meer luisterbossen in onze regio. Verken de luisterbossen in Bulskampveld (Beernem) of het Zeebos (Blankenberge). Maar ook in ’t Veld (Ardooie) en de Gavers (Harelbeke) kan je je oren de kost geven. Kies jouw favoriete locatie en ontdek ook wat er niet te zien valt.

© RLHP