Workshop: Op zoek naar kriebeldiertjes

Op kriebeldiertjessafari in het domein van Freinetschool Klimop tijdens de Week van de Bij.

Inschrijven

2 juni 2024 | 14u00

Start

2 juni 2024 | 16u00

Einde

gratis

prijs

Lente

Seizoen
Delen

Op het programma

Op zondag 2 juni gaan we op kriebeldiertjes-safari in het domein van Freinetschool Klimop. Dit wordt georganiseerd tijdens Week van de Bij  in kader van het West-Vlaams kruisbestuiversplan.

De kinderen gaan op stap in 2 groepjes: kindjes van 5 tot 8 en van 9 tot 12 jaar. Samen met een gids komen ze alles te weten over bijen en kriebeldiertjes.
De kinderen nemen deel aan deze 2 activiteiten:

  • Met de imker meegaan om alles te leren over honingbijen. De kasten met bijen worden onderzocht en de kinderen krijgen uitleg over honingbijen.
  • Tijdens een tocht op het domein kriebelbeestjes vangen. Een natuurgids geeft uitleg over de kriebeldiertjes. Je kan ze zelf onderzoeken in een insectenpotje, met een vergrootglas, … En uiteraard laten we de kriebeldiertjes nadien terug vrij in de natuur.

Voor wie niet kan deelnemen, maar toch op kriebeldiertjes-safari wil: de ontdekkingskit (tasje, met insectenpotje, vangnet, insectengids, …) kun je ook ontlenen in de Bibliotheek-infopunt Oostkamp.

 

Praktisch

 

Meer info

Voor meer informatie, contacteer yannick.verstraete@rlhp.be  

 

 

Ik wil me inschrijven voor de workshop

 

Deze activiteit kadert in het West-Vlaams Kruisbestuiversplan en wordt georganiseerd door het Regionaal Landschap Houtland & Polders, Gemeente Oostkamp, Bibliotheek infopunt Oostkamp en Basisschool Klimop.

Wanneer?

Zondag 2 juni 2024, van 14u tot 16u

Bereikbaarheid

Freinetschool Klimop

© RLHP