Bijensafari in Torhout

Een bijenspecialist gidst je langs verschillende bijvriendelijke plekken en leidt je binnen in de wondere wereld van de wilde bijen. Een boeiend verhaal over verleiding en bedrog, macho's en huisvrouwen, metselaars en behangers...

Inschrijven

Stadskantoor Torhout, Aartrijkestraat 11/B, 8820 Torhout

Startplaats

7 mei 2022 | 09u45

Start

7 mei 2022 | 12u00

Einde

gratis

prijs

Lente

Seizoen
Delen

 

Benieuwd welke bijen zich thuis voelen in Torhout? Of wil je gewoon meer weten over deze nuttige bestuivers? Ga dan mee op de bijensafari. We wandelen langs verschillende bijvriendelijke plekken. Onderweg kom je alles te weten over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, pluimvoeten en slobkousen, macho’s en huisvrouwen. Welkom in de wondere wereld van de wilde bijen.

Als je wil, kan je ook zelf bijen en hommels vangen en je krijgt uitleg van een echte bijenspecialist. De wandeling is toegankelijk voor iedereen, met of zonder voorkennis. De lengte van de wandeling kan variëren, naargelang de verhalen die we onderweg kruisen.

Kinderen zijn welkom op deze activiteit, maar hou er rekening mee dat ze niet specifiek op kinderen gericht is. We proberen het evenwel voor alle leeftijden boeiend te maken. Wandelen en stilstaan wisselen elkaar af. 

 

  • Praktisch: Afspraak op zaterdag 7 mei om 9u45 aan de ingang van het stadskantoor van Stad Torhout. We ronden af rond 12u.
  • Deze activiteit is gratis maar inschrijven is noodzakelijk aangezien het aantal deelnemers beperkt is. 
  • Begeleiders: Maarten Wielandts (Natuurpunt Studie) en Yannick Verstraete (Regionaal Landschap Houtland & Polders)
  • Organisatie: Regionaal Landschap Houtland & Polders, Natuurpunt Studie en Stad Torhout.

De bijensafari maakt deel uit van het bijenproject Kruisbestuivers en wordt gesubsidieerd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.