Tijdens deze tweedelige cursus til je je knottechnieken naar een hoger niveau.
Tijdens deze tweedelige cursus til je je knottechnieken naar een hoger niveau.
Heb je de cursus knotten voor beginners al gevolgd of ben je al langer dan een jaar aan de slag als knotter? Schrijf je dan nu in voor onze tweedaagse knotcursus voor gevorderden. De cursus gaat dieper in op moeilijke knotlocaties en -situaties aan de hand van 2 opleidingsdagen:
Zaterdag 7 december 2024
Zaterdag 14 december 2024
Inschrijven
De cursus knotten voor gevorderden in december 2024 is jammer genoeg volzet. Heb je interesse om deze opleiding in de toekomst te volgen? Vul dan via de onderstaande knop het formulier in, dan contacteren we je wanneer deze cursus opnieuw op de planning komt te staan.
De cursus wordt in goede banen geleid door Patrick Trio.
Als Regionaal Landschap zetten we ons in voor het behoud en het versterken van ons prachtige landschap. Daarbij horen ook knotbomen, die typisch zijn voor het landschap in onze regio.
Knotbomen zijn van onschatbare waarde voor de natuur. Veel vogels, zoogdieren en insecten houden ervan om hun nest te maken in knotbomen. Knotbomen hebben daarnaast ook een grote landschapswaarde. Wist je dat onze streek zelfs op wereldvlak bekend is voor haar grote aantal knotbomen? Knotbomen maken dus deel uit van ons natuurlijk erfgoed, een reden te meer om ze goed te onderhouden.
Afhankelijk van de boomsoort moeten knotbomen elke 5 tot 9 jaar geknot worden. Zo niet, scheuren de takken af en kunnen ze jouw boom splijten. Mogelijks wordt dat jouw boom fataal en dat betekent een verlies voor de biodiversiteit en voor ons natuurlijk erfgoed!
Niet elke eigenaar van knotbomen, weet hoe hij of zij deze bomen dient te onderhouden. Om ervoor te zorgen dat de knotbomen niet verdwijnen in ons landschap, startten enkele Regionale Landschappen met het project Goed Geknot. Via dit project koppelen wij eigenaars van knotbomen aan vrijwillige knotters (houtzoekers). De vrijwillige knotters onderhouden de bomen gratis en krijgen als tegendienst het brandhout mee naar huis.
Ben je op zoek naar lokaal en duurzaam hout? Kan je vakkundig houtkanten afzetten en bomen knotten? Heb je interesse om samen met vrienden een knotteam op te starten? Of wil je aansluiten bij een bestaand knotteam? Het kan allemaal!
Heb je interesse om ook als vrijwillige knotter aan de slag te gaan? Registreer je dan snel op www.goedgeknot.be.
Voor meer informatie over de cursus, Goed Geknot of de inschrijvingen, contacteer dan Loewie Crepain via loewie.crepain@rlhp.be of 0484 32 23 36.