Aan de slag voor jouw zoemende tuin

Meer bijen en vlinders in jouw tuin? Een inspirerende driedelige sessie boordevol inspiratie, kennis en feedback helpt je op weg.

Inschrijven

6 juni 2024 | 19u30

Start

24 oktober 2024 | 22u00

Einde

30 euro

prijs
Delen

Op het programma

De laatste tijd staan tuinen nogal in de kijker. Niet verwonderlijk want we bezitten allemaal samen meer tuin dan natuurgebied. Het potentieel is dus gigantisch. Maar hoe ga je nu in jouw tuin aan de slag voor meer bijen en vlinders? Wat kun je doen met jouw tuin om de biodiversiteit een duwtje in de rug te geven? Heb jij plannen om aan de slag te gaan in je tuin, maar wil je deze ideeën wel eens aftoetsen aan deskundigen? Dan is dit je kans. De drie sessies zitten boordevol inspiratie, kennis en feedback. Je gaat onderweg ook zelf aan de slag zodat je op het einde van de sessie je tuin beter kent en heel wat bagage hebt om je tuin om te toveren tot een zalige plek voor jezelf en de natuur.

 

Deel 1: do 6/6 19u30-21u30 (Afspraak aan de Valkaart, Oostkamp)

We verkennen per fiets enkele inspirerende plekken in Oostkamp. Op dit moment staan die op hun mooist. We maken kennis met diverse groenconcepten die we in de tuin kunnen toepassen. Aan bloemen geen gebrek.

 

Deel 2: do 13/6 19u-22u (De Valkaart, Oostkamp)

Bart Hellebuyck (LTI Oedelem) en Yannick Verstraete (Regionaal landschap Houtland & Polders) geven ons een bootcamp biodivers tuinontwerp.

A. Leer je tuin kennen! Waar moet je op letten? Welke functies wil je in je tuin? De juiste plant op de juiste plaats? Wat is de basis van een goed tuinplan?

B. Wat is een biodiverse tuin? Wat kun je doen voor de bijen in je tuin? Wat hebben bijen en insecten nodig? We krijgen heel wat voorbeelden van eenvoudige ingrepen, die het verschil maken.

 

Deel 3: do 24/10 19u-22u (Oostcampus, Oostkamp)

In deze laatste sessie gaan we in kleine groepjes aan het werk met jouw vlekkenplan of schets en de foto's die je meebrengt. Je krijgt gerichte feedback en tips. Op die manier ga je huiswaarts met veel goesting om erin te vliegen. Begeleiders: Een team van deskundigen zal beschikbaar zijn, met o.a. Bart Hellebuyck (LTI Oedelem), Yannick Verstraete (Regionaal landschap Houtland & Polders), Thomas Vannecke (Gemeente Oostkamp).

 

Begeleider

Yannick Verstraete

 

Praktisch

  • Voorkennis is niet vereist en grootte van de tuin speelt geen rol.
  • Voor onderdeel 3 gebruiken we graag enkele vlekkenplannen die de deelnemers op
    basis van de eerste 2 onderdelen gemaakt hebben. Op die manier maken we
    workshop zo interactief mogelijk. Het is voor jou de kans om je eigen tuinplan af te
    toetsen aan enkele deskundigen.

 

Meer info

Voor meer informatie, contacteer yannick.verstraete@rlhp.be.

 

Ik wil me inschrijven

 

Deze activiteit kadert in het West-Vlaams Kruisbestuiversplan en wordt georganiseerd door het Regionaal Landschap Houtland & Polders, Gemeente Oostkamp, Bibliotheek infopunt Oostkamp en Basisschool Klimop.

Wanneer?

Deek 1:
do 6 juni 2024, van 19u30 - 21u30
Cultuurcentrum De Valkaart - Default
 
Deel 2:
do 13 juni 2024, van 19u - 22u
Cultuurcentrum De Valkaart - Default
 
Deel 3:
do 24 oktober 2024, van 19 - 22u
Oostcampus - Oostcampus
 

Bereikbaarheid

6 en 13 juni: 
Cultuurcentrum De Valkaart
A. Rodenbachstraat 42
8020 Oostkamp
 
24 oktober:
Oostcampus
Siemenslaan 1
8020 Oostkamp
© RLHP