Hoe kan jij vleermuizen helpen?

Vleermuizen zijn bijzondere dieren en ze zijn gebaat bij jouw hulp. Met enkele eenvoudige en praktische tips kan jij deze dieren het wat gemakkelijker maken.Terug naar overzicht
Delen
  • 's nachts de lichten uitdoen of dimmen

Vleermuizen houden niet van licht en zullen het op alle mogelijke manieren proberen te vermijden. Licht maakt hen ook extra kwestbaar voor roofvogels. Doe daarom de gordijnen dicht 's avonds, als binnen in je huis de lichten branden. Heb je buiten licht nodig, richt het dan zoveel mogelijk naar beneden. Gebruik ook geen feller licht dan nodig en laat het niet branden wanneer het niet nodig is. 

  • Vleermuisvriendelijke verlichting

Woon je in een gebied met veel water en bossen, dan wonen er ook ongetwijfeld heel wat vleermuizen bij jou in de buurt. In dat geval is speciale, vleermuisvriendelijke verlichting het overwegen waard. Neem contact op met onze medewerker Bob voor meer informatie. 

  • Hang een vleermuizenkast op

Vleermuizenkasten hang je bij voorkeur op aan een hoge boom of ergens hoog aan een gevel. Je kan ze zelf timmeren maar als je er eentje bestelt of gaat kopen, kies dan een zogenaamde vlakke kast die je met een zaklamp vanop de begane grond kan controleren. Op die manier kan je zien of je af en toe bezoek hebt. Als dat het geval is, laat het ons dan zeker even weten. 

 

Contacteer een medewerker
© Bram Conings
© Bram Conings